Internat

Att bo på internat

På Valla tycker vi om att vara tillsammans, vi har en trevlig kamratanda som genomsyrar hela vår verksamhet. Vårt internat är förlagt om fyra hus, där två av dem har lägenheter med två rum och kök och där ni är två personer som bor tillsammans. Två hus har enkelrum och där delar husen på ett stort kök och samlingsrum. Alla våra rum har egen dusch och wc och som hyresgäst hos oss tar du själv ansvar för skötseln av gemensamma ytor samt skapar trivsel.

Bra att veta om internatet:

Ansökan om boende:
Anmäls i samband med din ansökan till utbildning i Schoolsoft.

Kostnad:
Varierar beroende på boende.

Inkluderar
Kök och tvättmaskin finns i varje hus.

Våra boenden

Royal & Grand

Som nämnt tidigare så är internatet förlagt på fyra hus. Grand och Royal är två utav dem. I dessa hus bor man i lägenhetsform. Antingen i en tvåa med rum och kök tillsammans med en annan studerande eller så kan man bo i en egen etta med rum och kök. I dessa lägenheter ingår säng, skrivbord och möbler till köket. Köksartiklar ingår inte men ofta finns det rena köksartiklar som tidigare studerande lämnar efter sig. Täcke, kudde och sängkläder tar man med sig själv.

Liljan & Maskrosen

På Liljan och Maskrosen bor man i ett litet rum med egen WC. Detta rum delar man inte med någon annan. Inne i båda husen finns allrum och kök där du och andra kan laga er mat. I denna boendeform ingår säng och skrivbord samt köksartiklar till köket.

Tillgång till gym

Som hyresgäst på internatet har du tillgång till gym och motionshall där du kan träna eller hitta på aktiviteter tillsammans med dina grannar efter skoltid.

 

Kontakt

Studerandestödjare & internatpedagog, Conrad Nilsson cn@valla.nu
0764-700 400

Aktiviteter

Som hyresgäst på internatet har du tillgång till gym och motionshall där du kan träna eller hitta på aktiviteter tillsammans med dina grannar efter skoltid.

Årstidsmys med mat och samkväm

Under hösten och våren brukar vi (hela internatet) samlas för lite mat och samkväm. Ett tillfälle som brukar vara väldigt uppskattat!