Valla Game Education ger dig all kunskap du behöver för att utveckla dataspel och digitala upplevelser. Vi tar dig vidare till en snabbväxande bransch med stort behov av specialistkompetens. En karriär i spelbranschen erbjuder obegränsade möjligheter både nationellt och internationellt. Användning av spelteknologi och simuleringar ökar inte bara inom underhållning utan används alltmer inom till exempel gamification, film, utbildning, AI, VR och destinationsutveckling. Och användningsområdena blir fler och fler.
Terminstider:
VT 2022-01-10 – 2022-06-10
HT 2022-08-22 – 2022-12-23
VT 2023-01-09 – 2023-06-09
Ansökningsperiod:
2022-11-17 – 2023-05-14
Längd:
2 år
Studietakt:
Helfart
Behörighet:
Grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudier
Studiemedelsberättigad:
Ja
Vi samarbetar nära East Sweden Game, ett community och arbetsplats för spelutvecklare i Linköping. Där kan du få rådgivning och tillgång till nätverk, till exempel om du vill starta en egen spelstudio. I utbildningen ingår en praktikperiod och du har då goda chanser att hitta en praktikplats hos ett företag som är en del av East Sweden Game.
Kontakt:
Lucas Westerlund, kursansvarig
0760-21 40 42 lw@valla.nu
Sista ansökningsdag är den 14:e maj 2023.
Första urvalet & besked om antagning meddelas senast 17:e juni 2023.
För att söka till Valla Game Education behöver du ha gymnasiebehörighet till yrkeshögskola och engelska 6 eller reell kompetens som är relevant för utbildningen. Du bör också lämna ett arbetsprov och du blir intervjuad inför antagningen.
Intervjuer sker preliminärt 3:e och 7:e juni.
1. Skapa din ansökan i Schoolsoft.
2. Bifoga personbevis för studier
3. Skriv ett personligt brev
4. Bifoga arbetsprov / portfolio.
I ditt personliga brev vill vi veta:
– Programmering
– Grafik
– Game Design
– Musik och ljudeffekter
– Storytelling
– Något annat?
Arbetsprov / portfolio:
I ett pdf- eller worddokument kan du lägga in länkar till arbetsprov, exempel på projekt eller material som visar på din talang och erfarenhet. Helst en video eller en portfolio på tex Art Station eller liknande. Tjänster som Google Drive och Dropbox fungerar också. Vi kan inte garantera att vi har möjlighet att installera och köra program, så skicka hellre en screencast som vi kan titta på. Dokumentet med länkar ska du lägga till i din ansökan.
Antagning
Kursstart HT 2022 är 22:a augusti och sista ansökningsdag var 15 maj 2022.
Nästa kursstart är hösten 2023. Eftersom arbetsprover är viktigt vid ansökan rekommenderar vi att du börjar jobba på ditt arbetsprov redan nu. Lycka till!
För frågor gällande ansökan & antagningsarbete kontakta Lucas Westerlund (kursansvarig)
All utbildning är CSN-berättigad och avgiftsfri. Däremot betalar du en allmän serviceavgift och har kostnad för mat och eventuell hyra.
Den allmänna serviceavgiften på 600 kr per termin inkluderar bland annat tillgång till personlig, stationär dator & tillbehör i skolan, olycksfallsförsäkring och kopieringskostnader. Serviceavgiften betalas i september och januari.
För 400 kr/vecka får man kaffe/té från kl 08.00, förmiddagsfika, det finns alltid tre lunchrätter att välja mellan varav en är vegetarisk, salladsbuffé, specialkost vid till exempel allergier samt kaffe/té på maten. Betalning görs i slutet av varje månad. Hyran betalas månadsvis i förskott. Samtliga inbetalningar ska göras till vårt bankgiro. Vi reserverar oss för eventuella prisändringar.