Naturutflykter i Östergötland

En seniorkurs där vi lär oss om naturen i samband med föreläsningar och natursköna utflykter runt om i Östergötland. Svampar, växter, fåglar och dess ekologi utforskar vi lite närmare i deras naturliga miljöer. Vi utövar friluftsliv i form av fika och lunch i det gröna under våra utflykter.

Kurstillfällen

Samtliga kurstillfällen kommer ligga på tisdagar eller onsdagar och är heldagar med olika start och stopptid beroende på aktivitet och utflyktsmål.

Hösten 2023 ses vi måndagar följande veckor: 36, 37, 38, 39, 40, 41

Kursdagar våren 2024 är måndagar följande veckor: 17, 18, 19, 21, 22, 24

Ansökan till kursen läsåret 2024-2025 är öppen, och datum för träffarna uppdateras under våren 2024. 

Bra att veta om kursen:

Omfattning:
Totalt 12 träffar, 6 på våren och 6 på hösten varav 8 utflykter och 4 föreläsningstillfällen.

För mer information kan du ringa till skolans växel:

013-35 55 80

Kursdeltagaren

Kursen riktar sig till pensionärer, förtidspensionärer och andra daglediga med ett piggt intresse för naturen. Inga förkunskapskrav krävs men du har ett allmänt naturintresse och är nyfiken på att veta lite mer om naturen runt omkring dig. Du har inga problem att vara ute och ströva i naturen då vi under våra utflykter kan vandra några kilometer, dock i ett lugnt tempo med många utforskande stopp på vägen.

Ekonomi

Kostnader för transporter till våra utflykter kommer att åläggas kursdeltagarna och kostnadsstorleken beror på om kursdeltagarna själva kan hålla med bil eller om vi behöver hyra bussar. Deltagarna ansvarar själva för att ta sig till och från utflyktsmålen.

Ansökan

Ansökan för hösten 2024 – våren 2025 är öppen.
Ansökan görs via länken: